Printable: kleuterkleurkalender

Het kind houdt van voorspelbaarheid. Daarom gebruiken wij al een hele tijd een kleuterkalender. Daarop tekenen we de dagen van de week, zoals ze bij ons ook op school worden aangeleerd. We duiden aan wat er wanneer te gebeuren staat (school, weekend, tandarts, een verjaardag, spelen bij een vriendje …). Zo heeft zij net zoveel zicht op de komende dagen als wij en dat bezorgt haar rust.

Probeer het ook! Download hier de printable.

Op schooldagen teken ik altijd een snel rugzakje (je ziet, het hoeft niet perfect te zijn ;-)). Dagen die voorbij zijn strepen we door. Wanneer we een nieuwe kalender beginnen, mag ze die zelf inkleuren. Zo overlopen we met haar op een speelse manier wat er gaat gebeuren en voelt ze zich betrokken.

Op deze manier houdt je kindje de dagen uit elkaar:

  • Maandag spreekt voor zich
  • Dinsdag wordt dinodag
  • Woef staat voor woensdag
  • Donderdag raad je al
  • Vrijdag zijn de vriendjes
  • Zaag staat voor zaterdag
  • Zondag is ook vanzelfsprekend

Ook eens testen? Hier vind je nog eens de link naar de printable.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven