De vos … in het bos: coronaproof op wandel met kids

Wij zijn wandelaars. Dat mogen we wel van onszelf zeggen denk ik. Lang zijn ze niet, die wandelingen, want de benen van het kind zijn dat ook niet. Ik las ooit dat je voor kinderen best hun leeftijd neemt als maatstaf: een kind van zes kan dus zes kilometer stappen. Ik denk niet dat ik aan 32 geraak op een dag, maar soit. Wij zijn dus wandelaars. Eenmaal weer thuis aangekomen zijn we helemaal opgeladen. Alleen is de batterij soms al leeg na de strijd om het kind zover te krijgen om ook werkelijk te vertrekken …

Steengoede wandeling

Gelukkig is er De vos … in het bos van theater Anna’s Steen, speciaal voor kinderen. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen werd in de maand januari een theater-wandeling voor het hele gezin vanaf 4 jaar geïnstalleerd die je tijdens de komende maanden kan doen. Je volgt de wegwijzers in het park of bos in je buurt om 6 fragmenten van het theaterverhaal te bekijken. Dat doe je door de QR-code te scannen met je smartphone. Elk filmpje duurt een vijftal minuten. Afhankelijk van je wandeltempo ben je dus ongeveer anderhalf à twee uur onderweg.

Schateren in de nek

Het feit alleen al dat er leuke wegwijzers zijn was voor het kind een goede motivatie om van de ene naar de andere te huppelen. Wij deden de wandeling toen het al stilaan donker werd – strijd, remember? – waardoor we wel een beetje moesten opschieten. We besloten om tijd te besparen door het kind de filmpjes te laten kijken terwijl ze in de nek zat. Gelukkig was onze wandeling (wij startten aan het Pidpabos) maar een dikke 3 kilometer, dus niemand heeft er nekpijn aan overgehouden. Misschien wel buikpijn van het lachen …

Het kind vond het theater zo leuk dat ze hetzelfde concept op andere plaatsen ook wel eens wil gaan wandelen. Aangeraden door een kieskeurige zesjarige dus!

Check de wandelingen in jouw buurt op UiTmetVlieg.be of lees meer op de site van Anna’s Steen.


2 gedachten over “De vos … in het bos: coronaproof op wandel met kids

  1. Hi Annick, zo leuk dat je blijft schrijven. Toch een gemis, je verhalen op instagram. Maar ohjee, ik kom hier graag eens lezen! Alweer een leuke tip hier, dank je wel.

    Veel liefs

    Lies

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven