Eindelijk vakantie! Eerste stop: LEGOLAND Deutschland Resort

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet misschien dat onze vakantie vorig jaar niet zo vlot verliep … Het jaar daarvoor zaten we midden in de bouw van ons huis en moesten we sparen. Spreekt voor zich dus, dat we aftelden naar deze vakantie. We trokken er maar een dikke week op uit, dus die werd uiterst efficiënt vol gepuzzeld. Het lief houdt van Tetris. En LEGO …

We hielden tijdens onze heenreis halt in maar liefst drie landen: eindbestemming Oostenrijk, Duitsland en LEGOLAND! Wie er het meest enthousiast was over dat laatste -het lief of het kind- weet ik eigenlijk nog steeds niet. De sceptische Eftelingfan in mij moet eerlijk toegeven dat dit Duitse pretpark even goed, misschien zelfs beter is aangepakt dan het gepimpte sprookjesbos.

Kindvriendelijke attracties voor zelfstandige kleuters

Voor kleuters zijn er tal van leuke attracties in LEGOLAND, vaak kindvriendelijke versies van de grote-mensen-dingen. Daarnaast krijgen de kindjes ook heel veel vrijheid. Zo kunnen ze onder andere helemaal alleen een parcours doen in gemotoriseerde autootjes, rijden op een levensgroot LEGOpaard, of met een kano een waterstroom af roeien. Er is plaats voor de ouders om mee te wandelen, of de medewerkers houden een oogje in het zeil met heel wat camera’s.

In elk deel van het park is er bovendien een themaspeeltuin, waar je kind zich naar hartelust kan uitleven als het het aanschuiven even beu is. Dat vinden ze trouwens net zo leuk als een echte attractie.

Ben je in de buurt of zie je het zitten om zes uur in de auto te kruipen? Dan is LEGOLAND echt een aanrader! Je gaat ongetwijfeld met een doodmoe maar voldaan kind -en lief- weer naar huis …

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven