Kindvriendelijk weekend Den Haag

Nummer drie in de serie ‘weekend weg met kind’: Den Haag. Ik noem het vanaf nu het Barcelona van Nederland, wat een veelzijdige stad zeg! Het centrum is gezellig en vol entertainment voor kids – om de paar straten kwamen we wel een speeltuintje tegen. De buitenwijken doen wat Londens aan, vol schattige gekleurde huisjes inclusief voortuintjes met Blauweregen … En als je de stad beu bent neem je gewoon de tram naar het strand, waar je prachtige duinwandelingen kan maken. De leukste én kindvriendelijkste citytrip tot nu toe, maar dat kan ook met het logement te maken hebben?

Ons logement verdient eigenlijk een post op zich. Ik moet toegeven dat de slechte slaper in mij even de piepers kreeg toen ik het lief tegen het kind hoorde zeggen: ‘Wij gaan in een auto slapen dit weekend!’. Maar gelukkig had ik niets te vrezen. We kwamen terecht bij Vanlife Deluxe: een industriële loft die als stelplaats dient voor een vintage Volkswagenbusje uit 1978. Het kind sliep avontuurlijk in de koffer, wij in een groot, zacht bed. Win-win voor iedereen.

Nadat we onze Cambio auto in een veilige parkeergarage hadden geparkeerd, wandelden we tot in het centrum om een bezoekje te brengen aan De Boomhuttenclub. Helaas was het net Koningsdag in Nederland waardoor het in de winkelstraten over de koppen lopen was. Binnen was het aanbod (zowel aan zitplaatsen als eten) daarom minimaal. Maar dat hield het kind in ieder geval niet tegen om er een geweldig klimfestijn van te maken.

Na wat omzwervingen kwamen we in het Zeeheldenkwartier terecht bij Appeltje Eitje, waar we de rest van onze namiddag ver van alle drukte doorbrachten. Dat Zeeheldenkwartier bleek onze coté te zijn, want tijdens het weekend waren we zowel in Chiapas Taco Cartel, Pim Coffee Sandwiches & Vintage en Achtung! Baby te vinden.

Rustig wat bladeren bij Appeltje Eitje

De volgende dag probeerden we de massa in het Kinderboekenmuseum voor te zijn door bij de opening aan de deur te staan. Wij waren niet de enigen met dat plan want het was er weer razend druk, maar ook dat leek het kind niet te deren. Al snel hielden we het voor bekeken en tramden we naar het strand om uit te waaien. We vonden een strandbeest op rust, maakten een prachtige wandeling en aten superlekker bij Strandpaviljoen Zuid.

Een strandbeest in winterslaap

Mijn verjaardag mocht ik vieren op het Landgoed Voorlinden, in Wassenaar. Twee jaar geleden waren we hier ook al, dus het was leuk om naast de nieuwe tentoonstellingen, ook de werken in de vaste collectie nog eens te zien. Maar de mooiste verrassing was het uitgestrekte duingebied achter het museumgebouw dat we vorige keer over het hoofd zagen.

Twijfel je nog over een weekendje Den Haag? Dan kan ik alleen maar zeggen: niet twijfelen, gewoon vertrekken!

Yayoi Kusama’s Infinity Room

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven