De eerste Paasmorgen zonder chocolade

Het is 20 na negen op Paaszondag. Ik zit achter mijn computer en bewerk de foto’s die ik zojuist heb getrokken tijdens het rapen. Bijna niet te geloven dat ik me zoveel zorgen maakte over dit moment. Het zou namelijk onze eerste Pasen zijn zonder chocolade, want sinds haar ziekenhuisopname weten we dat het kind allergisch is. Maar zoals wel vaker bewijst ze hoe veerkrachtig kinderen zijn en dat je tradities, met een beetje creativiteit, best een beetje anders kan invullen. 

Stiekem ging ik neuzen bij Hema, een van de enige winkels die een ietwat uitgebreid assortiment aan chocoladevrij snoep verkoopt. Ik vond er Paashaasvormige spekjes en koekjes, Jelly Beans, schuimpjes en popcorn met carrot cake smaak. Net als een aantal vulbare eitjes in verschillende maten en kleuren. Die boodschappen lagen al weken klaar in onze hoge keukenkasten, want een goede voorbereiding is het halve werk.

De andere helft van dat werk -het vullen en verstoppen van de eitjes- was nog best spannend, aangezien het kind de tuin als een havik in het oog hield. Maar toen ze enthousiast met haar mandje naar buiten holde ‘DE PAASHAAS IS GEWEEEEEST!’ besefte ik dat ik me zorgen maakte om niets. Onze Paastradities draaien om zoveel meer dan chocolade: het ongeduldig uitkijken naar de klokken, de spanning van het zoeken en het trots binnendragen van je buit. Dat je er dan ook heel wat lekkers bijkrijgt, dat is maar bijzaak …

Eén gedachte over “De eerste Paasmorgen zonder chocolade

  1. super oplossing bedacht Annick, en Amelieke is gelukkig dat is wat telt. Vrolijk pasen alledrie en wens Stijn proficiat met zijn petekindje.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven