Kindvriendelijk weekend Breda

Dinsdagavond 1 november. Het lief komt thuis van de platen- en cd-beurs in Heist-op-den-Berg. Met zo’n witte, rechthoekige zak, ongeveer 33 cm breed. Slechts vier zeldzame vinylplaten zitten daar in, hij heeft zich serieus ingehouden. Vooral aan de stand van Tunes Ville. ‘Als we ooit nog eens in Breda zijn, moet ik daar zeker binnen. Ze hebben er alles wat ik graag hoor’.

Fastforward naar 5 januari. Het lief is morgen jarig. We vertrekken maar hij weet niet waarnaartoe. Na ons kindvriendelijk uitje naar Rotterdam zijn verrassingsweekendjes plots een ding hier. Pas wanneer we er bijna zijn heeft hij het door. Onze bestemming: Breda. Hij weet meteen hoe laat het is.

Fietsen, koffie en zeep

Ook hier zochten we de meest kindvriendelijke plekjes uit. Bij aankomst was het net middag, dus onze eerste stop was Kamu. Deze fietsenwinkel/creatieve koffiebar heeft een uitgebreide speelhoek én fietsen voor groot en klein. Zowel het lief als het kind waren hier dus even zoet, terwijl ik rustig genoot van een cinnamon bun. Daarna wandelden we richting Tunes Ville. De winkel ligt even buiten het centrum, maar gelukkig was Sowieso koffie vlakbij.

Om 16:00 konden we inchecken bij onze b&b Het Zeepfabriekje. Dit mini-huisje raad ik iedereen aan, zelfs het kind was laaiend enthousiast. Dat kan ook te maken hebben met de gigantische doos Playmobil die er stond. ‘s Avonds schoven we aan bij LOFF. Dit restaurant serveert een 100% biologisch aanbod aan vegetarische en veganistische gerechten. Het mooie is dat je zelf je eten haalt bij het buffet en betaalt wat je opschept. Héél handig met een kieskeurige kleuter!

Koud maar kleurrijk

De volgende morgen bezochten we een aantal stops van de Blind Walls Gallery, in het bijzonder de kleurrijke muren van Hedof. Maar het mooiste kunstwerk was een groot Nijntje aan de ingang van het Grand Theatre. Dit oude theater werd omgebouwd naar een boekhandel/lunchroom. Ook hier zorgde een grote speelhoek, mét Nijntjes jurken, dat wij op ons gemak konden rondneuzen. We sloten de dag af bij In Kannen en kruiken. We warmden er op bij een All Day Breakfast met wentelteefjes, wraps en toast. Want als je jarig bent, dan mag dat.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven