Het kind werd vier

De roze/ballerina/prinsessenfase, we zijn er dan toch in beland. Het liefst zou het kind de hele dag alles roze aantrekken, maar de deal is: onderhemdjes, broeken, pyjama’s en na school/in het weekend het occasionele verkleedkleed. Voor haar vierde verjaardag koos ze dan ook voor een roze prinsessenfeest. Hoe kan het ook anders …

Spelt en soja

Aangezien we nog steeds moeten letten op darmvriendelijke voeding bakte ik alle taarten met biologische speltbloem. Spelt is een ‘oergraan’ en makkelijker verteerbaar dan tarwebloem. Als er melk nodig was nam ik een sojavariant. Wij drinken ondertussen al bijna twee jaar geen koemelk meer en daardoor testte ik al verschillende plantaardige melken in mijn baksels. Ik merk dat vooral bij soja het effect van rijsmiddel en bakpoeder vergelijkbaar is met ‘gewone’ melk. Het pièce de résistance werd een roze confettitaart met glazuur van Philadelphia kaas. Op vraag van de dochter maakte ik ook deze kaneeldonutbolletjes van Donna Hay, een Mustikkapiirakka (of Finse bosbessentaart) en een heerlijke appelcrumble. De taartentafel viel duidelijk in de smaak, want op het einde van de namiddag was er bijna niets over … Natuurlijk moesten we al dat lekkers laten zakken met een gezellige avondwandeling!
Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven