Kindvriendelijk weekendje Rotterdam

Wie mij kent, weet dat ik niet zo’n grote fan ben van verrassingen. Gepast reageren op de onbekende inhoud van een cadeau is niet mijn sterkste kant. Maar waar ik wél van hou, is verrast worden met een weekendje weg. Zoals begin oktober, toen het lief na een resem subtiele (en minder subtiele) hints een uitstapje regelde. Hij bepaalde de activiteiten en liet toe dat ik de restaurants in de buurt koos. Hij kent mij gelukkig ook …

Omdat het kind erbij was en we geen zin hadden in gedoe, zochten we de meest kindvriendelijke plekjes uit. Zo leerden we een aantal superfijne adresjes kennen. We ontbeten bij Parqiet in het mooie Europark en wandelden van daaruit door de kunstbuurt naar het centrum van Rotterdam, waar we een verplicht bezoekje aan de Markthal brachten. Onderweg liet ik me even gaan in Marqt, het lief deed hetzelfde in Plaatboef en de dochter was niet meer weg te slaan van de muur van Eelco van den Berg die we tegenkwamen.

‘s Namiddags wandelden we naar Villa Zebra, een uniek museum en kunstlabo speciaal voor kinderen. De workshops waren geen succes bij de dochter, maar in de speel- en kunstinstallaties van ZELF! was ze twee uur lang zoet. Vooral in het snoephuisje ;-). We wandelden de Erasmusbrug weer over om te avondeten in Supermercado. In deze cocktailbar met Latijns-Amerikaanse keuken kon ze zich naar hartelust uitleven in de ‘mini Mercado’ waardoor wij op ons gemak konden eten. Heerlijk!

De volgende dag trokken we richting het Biesbosch MuseumEiland. Dit museumeiland is niet alleen een architecturaal hoogstandje verweven met zijn omgeving, het vertelt je ook het ontstaan en de geschiedenis van het omliggende natuurgebied en zijn waterhuishouding op een innovatieve manier. Zo was het kind enorm onder de indruk van een gigantisch bewegend schilderij over hoe de Nederlanders hebben gevochten tegen het water om de natuur naar hun hand te zetten. Na de rondleiding kom je bij de Biesbosch beleving: een schaalmodel van de Biesbosch met polders, dijken en stromen waar je zelf met sluizen het water kan leiden. Vanuit het museum vertrekken ook fijne wandelingen in het gebied. En nadien genieten van een lekker stuk Hollandsche appeltaart!

2 gedachten over “Kindvriendelijk weekendje Rotterdam

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven