Het kind werd drie

Derde keer, goede keer. Toegegeven. Ook één en twee hadden hun eigen thema en een uitgebreid Pinterest bord. Maar drie was speciaal. Ik was er namelijk van overtuigd dat dit het eerste feestje zou zijn waarvan ze zou beseffen dat het voor hààr verjaardag is. Dus, begon ik goed op tijd (lees: in de zomervakantie) met plannen.

Konijnenvoer

Persoonlijk vind ik het altijd handig om te vertrekken vanuit een thema. Zo beperk je keuzes – en dus ook keuzestress. Het kind koos voor haar favoriet: Pieter Konijn. Ook stiekem mijn favoriet, want hij is heel dankbaar om rond te werken. Denk pompoen, bloemkool, radijsjes, wortels,…

Ik probeerde zoveel mogelijk te werken met materiaal dat we hadden. Zo knutselden we samen de vlaggenlijn. Op grote papieren stempelde het kind met aardappelstempels radijsjes, wortels, konijnen en het cijfer drie. Die verknipte ik nadien tot vlaggetjes. De caketoppers printten en plakten we zelf. De rest van de decoratie haalden we uit de tuin. Spreekwoordelijk dan toch. Stiekem winkelde ik die bij elkaar in de Albert Heijn. Maar ssssht…

Geen feestje zonder lekkers

Het zou natuurlijk geen feestje zijn zonder gebak. In thema nog wel. Na een voormiddag in de keuken serveerden we de feestvierders gezonde pompoencupcakes, spicy carrotcake en milde cheesecake. Wie lang genoeg bleef hangen kreeg als aperitiefhapje bloemkoolroosjes, halve radijsjes en wortelreepjes in cocktailsaus voorgeschoteld. Zo zou op het einde van het feestje ook ineens alles zijn opgeruimd. Wishful thinking zo bleek. Maar het is het gedacht dat telt, niet?

Gelukkig was het het wel allemaal waard. Ons herfstprinsesje genoot van al het lekkers, de cadeautjes en vooral de aandacht. Het feestje was een groot succes, ze vraagt nu al wanneer ze nog eens jarig mag zijn. Nog maar een jaartje wachten…

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven